Alman mobilya perakendecisi Porta, ilk mağazasını Esenyurt’ta açacağı konuşuluyor.
Porta, Türkiye pazarına girmeden önce Türkiye’deki büyük üreticilerle masaya oturdu. Yapılan çalışmaların sonrasında çok kısa bir süre önce Türkiye’nin birbirine rakip iki dev mobilya markası ile ‘üretim’ anlaşması yapıldığı öğrenildi.
Fransız Conforama belirli ürünlerinin üretimini bir yerli üreticiye verirken, Porta’nın da Boydak ile el sıkıştığı belirtiliyor.
Almanya’da 21 mağazası olan, bölge ülkelerde yerel marketleri satın alma yoluyla büyüyen Porta’nın 5 bin çalışanı bulunuyor. Markanın Avrupa’da önümüzdeki yıllarda hızla büyüme hedefi söz konusu. Şimdiye kadar Porta’nın Almanya dışında kendi markası ile açtığı hiçbir mağaza bulunmuyor. İstanbul’daki mağazanın Porta markası ile açılması, firma için bu bir anlamda bir ilk olacak.
Tartışma
Henüz yorum yapılmamış.